torstai 7. kesäkuuta 2018

KESÄTERVEISET NAPEROILTA!

Vuoden ajat ovat vauhdikkaasti vaihtuneet monenlaisten touhujen merkeissä. Viime syksystä ovat Naperoiden lapset kasvaneet ihan huikean paljon pituutta ja monenlaiset taidot on opittu. Ikään kuuluvat uhmaiätkin on matkan varrella kohdattu . . . mutta niistäkin ollaan selvitty turvallisesti sylitysten ja silitellen. 

"Kurahousut jalkaan ... en mä haluu ... villamyssy päähän ... iik en haluu. Kohta kuitenkin ulkona juostaan ja sitten suututtaa sisälle paluu."

Pienillä oppimista tapahtuu arjen taidoissa joka päivä; nyt lusikka osaa mennä oikeasti suuhun ja nokkamukit ovat vaihtuneet juomalasin näköisiin muovimukeihin. Monet maut on tulleet tutuiksi ja keittiön Mari on tuuminut monta kertaa, että Naperoiden lapsille maistuu jotkin ruuat kaikista parhaiten.

" Ruokalappu kaulaan! Pöytään kiireen vilkkaa, kuuntele kun iloisesti lusikat nyt kilkkaa."

Kuinkas VASU on toteutunut Naperoiden ryhmässä? Sen toteuttaminen on vaatinut sensitiivistä olemista ja yhdessä arjen pyörteisiin heittäytymistä meiltä hoitajilta. Lasten mielenkiinnon kohteiden havaitsemista, lasten yksilöllisen kehityksen seuraamista . . .  ilman havaintoja me hoitajat toteuttaisimme vain omia päämääriämme ja mieltymyksiämme.

"Essut päälle laita, ettei värissä ole paita. Mahtava meno kun pensselit huiski, vanhemmat ihaillen teoksia katsoi ja kuiski. Sammakko-mummon elämää taidenäyttely toi näyttelyvieraita meille, samalla myös Sammakko-mummo laulu-leikki esitettiin heille."

Nyt on kesä saapunut. Osalla on loma alkanut, osalla loma on vielä edessä. Naperoissa kesäaikaa vietetään leppoisasti leikkien, laulaen, lorutellen ja liikunnan riemusta nauttien . . . ja tietysti suloisesti sylitellen ja uusia arjen taitoja oppien, unohtamatta iki-ihanaa Sammakko-mummoa ja autolla ajamista varo-varo- varovasti!



Hyvää kesän alkua kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti