torstai 13. joulukuuta 2018

Liikunta on yksi Leppävirran kunnan painopistealue varhaiskasvatuksessa. Tämä ei olekkaan pelkkää sananhelinää, vaan täällä on ryhdytty sanoista tekoihin. Liikunnan asemaa ja arvoa on vahvistettu monin tavoin.

Leppävirran liikuntahankkeen tarjoaman koulutuksen myötä kasvattajien tietoisuus liikunnan vaikutuksesta lapsen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, terveyteen ja oppimiseen on vahvistunut ja liikunta onkin mukana arjessamme pitkin päivää vuodenajasta tai käsiteltävästä aiheesta riippumatta.


"Juokse, hyppää,
keho tykkää.
Venytä, jousta,
kyykkyyn mene
ja yritä nousta.
Heiluta peppua,
nosta jalkaa.
Voimat kasvaa,
siitä se ilo alkaa."


Kuinka sitten joulu meitä liikuttaa....

Aamuisin alkaa olla nenänpää punaisena kirpeästä pakkassäästä, jouluvaloja ilmestyy vähitellen ikkunoihin ja joulunodotuksen sytyttämä hehku loistaa lasten silmistä. Joulu on tulossa ja kohta saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Kunka kiva onkaan istua aamuisin sellaisen joulukalenterin ääreen, jota on ollut itse tekemässä ja joka kaiken lisäksi näyttää eläinten joulumaalta.



Joka joulukuinen aamu syttyy valo tontun talon ikkunaan eskareiden laulaessa "Mistä tunnen pienen tontun...". Yhdessä jännitetään, millaisen liikuntaleikin on tänään tonttu kalenteriin taikonut.



Innolla lähdetään toteuttamaan joulukalenterin liikuttavaa leikkiä ja joka aamu kuulemme lasten suusta samat sanat; uudestaan, uudestaan! Joulun hämyinen tunnelma sekä liikkumisen tuoma ilo kantaa pitkin päivää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti