perjantai 29. tammikuuta 2021

Hiihtohommia Vekaroissa




Kahden viikon ajan on Vekararyhmän 3-4 vuotiaat harjoitelleet hiihtäjän taitoja päiväkodin pihassa sekä lähiladulla. Vanhemmat ovat kiitettävästi mahdollistaneet lastensa hiihtokokemuksien kartuttamista hiihtovälineiden hankinnalla (joko lainaamalla, kierrättämällä tai ostamalla). Myös ystävällinen lähialueen latukonemies on ajanut ladut lähelle päiväkotia, jolloin hiihtäminen oikealla ladulla mahdollistuu.



"Hiihtäminen on mukavaa😊"

Täytyy sanoa ja kehua, että Vekaroissa on taitavia ja sinnikkäitä hiihtäjiä. Edes kaatumiset ei lannista hiihtoinnostusta, vaan ylös noustaan aina uudestaan ja uudestaan. Aikuisen esimerkki, neuvot ja  kehut kannustavat yrittämään.



 
Halukkaat ovat harjoitelleet mäenlaskua pienessä mäessä. Lapset ovat löytäneet polvistaan "jouset", jolloin mäenlaskeminen on helpottunut.


Pienten lasten hiihdon opettelussa painotetaan leikkimielistä hiihdon opettelua, jotta hiihtämisen iloa ei tukahduteta. Jokainen voi hiihtää omaan tahtiin ja aikuinen auttaa tarvittaessa. Hiihtäessä voidaan havainnoida ympäristöä vaikka bongaamalla eläinten jälkiä tai tekemällä jälkiä itse sauvoilla ja suksilla. Erityisen tärkeitä seikkoja miellyttäville hiihtokokemuksille ovat myös sopivankokoiset välineet ja suksen pito. Vältetään monta tuskaista hikipisaraa, kun kaikki huomioitavat asiat ovat kunnossa.

"Jee, minä selvisin kaatumatta😃"


"Kukahan tuosta on kulkenut?"


Hiihtämisen paras hyöty liikunnallisten taitojen kartuttamiselle on tasapainon treenaaminen, vuorotahdin harjoittelu sekä kaatumisen ja ylösnousun oppiminen.

Mukavia hiihtohetkiä kaikille toivottavat iloiset ja innokkaat Vekarat!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti