perjantai 22. helmikuuta 2019

Aurinkoinen tervehdys Pirpalasta☀

Talviperinteet jatkuvat ja viime viikkojen aikana on hiihdelty päiväkodin ympäristössä sekä laskettu mäkeä läheisellä pellolla. Lähiympäristön mahdollisuudet tarjoavat monipuolisen ja liikkumiseen innostavan oppimisympäristön lapsille. Vielä kirsikkana toimintamme päälle on kyläseudun yhteisöllisyys eli ystävällisesti eräskin setämies kylältä teki moottorikelkalla ja latukoneella ladun ihan päiväkodin pihaan. Saimme seurata kuinka latua tehdään ja hiihdellessä päristä kuin moottorikelkka. Sateen liukastama latu koettiin välillä haasteelliseksi, mutta sinnikkäästi lapset hiihtivät ja olivat ylpeitä selviytymisestään.



"Jippii" ja "jahuu" voidaan huudella ilosta ja innosta, huristaessamme pulkalla ja liukurilla alas vinhaa vauhtia. Fyysisesti raskaan kiipeämisen jaksaa, kun on kiva alamäkivauhti 
tiedossa😃.



Yhteisöllisyys ja perinteet olivat mukana myös ystävänpäivän seutuun viettämässämme isovanhempien juhlassa. Ennakkovalmisteluihin kuului pikkuleipien leipomista, taikinan maistelua, koristeiden askartelua, lauluharjoituksia sekä pukeutumista tilanteen vaatimalla tavalla. Juhlatilanteen käyttäytymisodotuksista keskustelimme myös etukäteen ja niinpä itse juhlatilaisuus oli tunnelmaltaan leppoisa ja miellyttävä kaikille, kun harjoittelu oli tehnyt lapsista mestareita. Isovanhemman lämpimään syliin oli ihana kapsahtaa ja silittää poskea hellästi.




Helmikuun aikana päiväkodillemme on muuttanut Pingviini-perhe. Pikkukädet valmistivat kipsistä, wc-paperirullasta ja muista askartelumateriaaleista oman persoonallisen pikkupingviinin. Ajattelimme jatkaa pingviiniteemaa saduttamalla ja tekemällä oman tarinan pingviineistä. Tabletilta olemme jo tutkineet, miltä pingviinit näyttää, mitä ne syö ja miten ne liikkuvat. Lapset huomasivat, että tuttu pikkukakkosen Pingukin kuuluu pingiviineihin. Nyt meidän pingviinit liukastelevat jäällä ja ne eivät meinaa pysyä pystyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti