torstai 14. helmikuuta 2019


MINÄ JA MEIDÄN YHTEISÖMME



Nalle karvatassu,
iloinen ja hassu,
löysi pienen sydämen,
punaisen ja lämpöisen.
Luokse hyvän ystävän,
sydämen nyt lähetän!”

Ystävyys on se juttu, miksi eskariin on niin kiva tulla joka päivä, sillä esikoululaisilta kysyttäessä, mikä täällä on kaikkein parasta, saadaan vastaukseksi yleensä ”kaverit”. Hienointa on, kun vuorovaikutuksessa hyvän kaverin kanssa leikki saa mielikuvituksen siivet alleen, oppii uutta ja tuntee olevansa hyväksytty ja tykätty.

Elämä ei kuitenkaan ole niin yksiselitteistä, joten kaveritaitojakin tarvitsee harjoitella, jotta opitaan kuuntelemaan muita, osoittamaan välittävää asennetta tai opitaan ratkaisemaan ongelmatilanteita itsenäisesti toiset huomioiden unohtamatta hyviä tapoja. Taidot, joita tarvitaan läpi elämän!
Näitä taitoja vahvistaen ystävyyden viikkommekin etenee:

                                            

 Syksyn Vintiörauhan julistuksen jatkumona ”syntyneestä” ”Hyvien tekojen” puusta eskarit valitsivat ystävyysviikon kaveritaitojen harjoittelun kohteeksi ”Pyydän anteeksi”- ja ”Autan kaveria” – lehdet. Lasten mielestä anteeksi pyytäminen on hyvä tapa, eikä se aina ole heidän mielestä helppoa ja hyvillä teoilla tehdään hyvää kaveruutta sekä vältetään riitoja.


                                            

 Itse suunnitelluin värein syntyy taitavin käsin ompelemalla ystävyyden symboli – sydän, jolla ilahdutetaan omaa eskarikaveria.

                                           



Vuorovaikutus toisten kanssa helpottuu, kun on tietoinen omista vahvuuksista, osaamisesta ja riittävyydestä. Eskarissamme keskitymme positiiviseen ja kannustavaan ilmapiiriin keskittymällä lapsessa olevaan hyvään. Nyt ystävyysviikolla vanhemmatkin osallistuvat tähän ja voivat kotiin annetun tehtävän avulla kertoa lapselleen kaikesta hyvästä, jota hänessä näkevät.

                                           
 ♫ ♪ ♫ ♫ ♪ ♪ ♫


Ystävyys viikkomme huipentuu talon yhteiseen lauluhetkeen, jossa yhdistyvät yhdessä oleminen ja tekeminen, yhteisöllisyys sekä toisen huomioiminen.
Mieliin jää soimaan laulu:
”Olisin ystävä sulle
ojenna kätesi mulle.
Yhdessä kuljemme näin.
Yhdessä käsikkäin.

(Säv. ja San. Marika ja Luri Luokkala)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti