perjantai 15. maaliskuuta 2019


LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN



Osallistuminen ja vaikuttaminen
Lasten oikeuksiin kuuluu kuulluksi tuleminen ja osallisuus omaan elämään vaikuttavissa asioissa. Lasten aktiivinen ja vastuullinen osallistuminen ja vaikuttaminen luovat perustan demokraattiselle ja kestävälle tulevaisuudelle. Tämä edellyttää lapsilta taitoa ja halua osallistua toimintaan ja luottamusta omiin vaikutusmahdollisuuksiin.

Yhden lapsen toive oli saada Vekaroille hepparata. Tuumasta toimeen lähdimme neljän lapsen kanssa etsimään varastosta hepparata tarvikkeita. Lapset valitsivat mm. kartioita ja paperirullia ja yhdessä aikuisen kanssa millainen olisi kaikille turvallinen rata.  Lapset suunnittelivat ja rakensivat itse radan. 

Lapset pohtivat millä hevosia voisi harjata ja varastosta löytyikin hyvät harjat hevosille. Leikki oli niin mukavaa ettei ulos ja kotiin malttaisi lähteä.



Kaksi lasta halusivat värittää  muumivärityskuvia. Pian muutkin lapset halusivat värittää kuvia. Lapset halusivat tehdä myös muumimaailman eteisen seinälle.



Seuraavaksi lapsille syntyi idea, että "tehdään muumitalo, jonka sisään voi mennä."
"Tehdään muumitalo pahvilaatikosta." Niinpä lapset suunnittelivat ja toteuttivat muumitalon yhdessä aikuisten kanssa. Samalla lapset oppivat vuorovaikutustaitoja ja luovuutta sekä yhdessä tekemisen taitoja.Sovimme lasten kanssa yhteisen säännön, että muumitalossa leikitään rauhallisesti, jotta muumitalo pysyy ehjänä.

Terveisin: Vekarat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti