perjantai 29. maaliskuuta 2019

Heipähei Pirpalasta :)

"Miu Mau Kis-Kis-Kis"

Lasten kiinnostus kissoja ja kissojen elämää kohtaan viritti meidät maaliskuussa tutkimaan niin tabletilta kuin kirjoista erilaisten kissaotusten touhuja. Aikuiset pinnistelivät muistinsa kätköistä kissoihin liittyviä loruja ja laululeikkejä. Perinteisestä "Vanha kissa nukkuu" - laululeikista tuli lasten suursuosikki, koska leikissä on jännitystä kissan jahdatessa hiiriä. Lapset halusivat askarrella omat kisut, jotka hyppäsivät puunoksalle killistelemään meidän touhuja. Askartelussa olikin hyvä toteuttaa omia ideoita kissan koristelussa sekä harjoitella aikuisen tukemana leikkaamista rauhallisesti viivaa pitkin.



Seuraavaksi lasten toiveena on tutustua Dinosauruksiin. Mitähän siitä seuraakaan..?



Maaliskuussa pääsimme käymään ihastuttavassa Muumi-jääveistosnäyttelyssä. Pienimpiä osallistujia jo linja-automatka tuntui jännittävän, mutta turvallisessa kyydissä matka sujui leppoisasti. Elämyksellisen retken mahdollistaminen on kuntapäättäjiltä hieno ele. Siinä toteutuu kaikille lapsille yhdenvertainen kokemus, jota voidaan jakaa esimerkiksi jutellen, piirtäen tai tarinoiden.





Muumitarina, veistosten kohdalla, kiinnosti alkuun lapsia, mutta kohta jo jääliukumäki ja kosketeltavat pikku veistokset houkuttelivat luokseen.



Taikatalven ihastelun ja vauhdikkaiden mäkien lomassa popsittiin pientä herkkuvälipalaa. Ainakin miljoona mäkeä ehdittiin tunnin aikana laskea ja välillä käytiin tunteiden vuoristoradalla, kun kaikki ei mennytkään niinkuin halusi. Mutta niistäkin selvittiin keskustelemalla ja muistuttamalla hyvistä käytöstavoista ja kohteliaasta toisten huomioimisesta. Parasta lasten mielestä oli juurikin jääliukumäet ja hauskinta napakelkassa pyöriminen. Tännehän voisi tulla uudestaan... :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti