keskiviikko 30. tammikuuta 2019


TERVETULOA AUTOJEN MAAILMAAN MUKAAN!





Elettiin joulukuuta ja suuntasimme Naperoiden lasten kanssa kuntopolulle, joka mutkittelee metsän keskellä päiväkotimme lähellä.  ”Hei nyt ollaan lapset ihan hiljaa ja kuulostellaan kuuluuko lintujen laulua täällä metsässä?” Me aikuiset tähyilemme puiden oksiin, jos siellä olisi talitinttejä sirkuttelemassa. Lasten päät kääntyvät eri suuntaan valtatie viiden suuntaan, sinne mistä kuuluu lähes tauotta WRUMMM, TRRRR, WIUH! 



Lapset hihkuvat innoissaan auto, rekka, kuorma-auto!!!!! Välillä joku lapsi matkii auton ääntä päristellen niin että ulkopuvun etumus saa pörinäpisaroita. Tuosta hetkestä saimme poimittua projektin tammikuulle lasten kiinnostuksen kohteesta eli
AUTOT!



Tammikuun koittaessa kävelyretkemme suuntautui kävelytielle josta pystyimme seuraamaan turvallisen matkan päästä vilkasta viitostien liikennettä. Ohi huristeli sinisiä, punaisia, keltaisia, mustia, vihreitä, valkoisia ja ruskeita autoja, henkilöautoja, pakettiautoja, kuorma-autoja, rekka-autoja, säiliöautoja….sisällä leikeissä alkoi samanlainen liikenne kuin viitostiellä.



Kirjastoautosta lainatuista autokirjoistakin saimme virikkeitä omaan autoprojektiin.


Jokainen sai valita minkä värisen auton tekee. ”Minä haluan vaaleanpunaisen auton”, siispä sekoittamaan punaista valkoista väriä!


Tässä tärkeää puuhaa; kaksi ympyrän muotoista rengasta paikoilleen! Samalla opitaan lukumääriä ja muotoja.



Autojen valmistuttua lapset ovat esitelleet tekemiään autoja omille vanhemmilleen.


Huippuhetki oli eräänä aamuna, kun eräs isä tuli vierailulle työpaikkansa rekka-autolla. Tästä vierailusta pääsi nauttimaan koko Viitosvintiöiden päiväkodin lapset.

Kuvamateriaali ei kerro kaikkea projektistamme. Tietysti lauloimme lasten toivelauluja ja lorupussista löytyi autoihin liittyviä loruja, 2-3-vuotiaiden Vesselijumpassa liikuntasalissa päristeli lapset autoina.  




Vaikka tammikuu on loppumassa, niin Naperoiden autoprojekti jatkuu vielä helmikuussa. Silloin lähdemme tekemään välineistöä kierrätysmateriaalista huoltoasemalle, autokorjaamoon ja automaalaamoon. Jatketaanpa raportointia seuraavassa Naperoiden blogissa, minkälaiset leikit saamme aikaiseksi.


Toivotamme kaikille bloginlukijoille turvallisia autolla ajoja, ja muistetaan näillä talvikeleillä, että ”ajetaan varo-varovasti ettei kaatuisi kallis lasti” ja pidetään jarrut kunnossa! 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti