maanantai 14. tammikuuta 2019

VEKAROIDEN AVARUUS PROJEKTI   

Vekaroiden lapset toivoivat, että tutkittaisiin avaruutta ja tehtäisiin omat raketit. Niinpä aloitimme avaruus projektin tutkimalla avaruutta ja raketteja tabletilta ja kirjoista. Sen jälkeen lapset saivat luovasti kehitellä oman raketin käytettävissä olevista materiaaleista, Rakettiaskartelu kehitti lasten suunnittelutaitoja, luovaa ongelman ratkaisua, rakenteiden ja materiaalien tuntemusta. Lapsilla oli mahdollisuus nauttia raketin tekemisestä sekä saada esteettisiä elämyksiä ja kokemuksia taiteen tekemisestä.

Lapset harjoittelivat ajattelua, havainnointia sekä käden ja silmän yhteistyötä. Rakettiaskartelu kehitti lasten suunnittelutaitoja ja luovaa ongelmanratkaisua.



Kuuntelimme tabletilta raketin ääniä ja lapset saivat tehdä soittimilla omalle raketille äänen. Oman äänen tekeminen kehitti musikaalista ilmaisua. Tavoitteena oli tuottaa lapsille musikaalisia kokemuksia sekä vahvistaa lasten kiinnostusta musiikkiin.



 Laulettiin lasten kanssa raketti lauluja, tämä laulu nousi lasten suosikiksi.

UNIRAKETTI

Kerran näin unta että sänkyyni satoi lunta .
Avaruusmörkö moikkasi ja rakettiin loikkasin,
lähtölaskennan aloitin. 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 matkaan,

Taivaalla hetken lentelin ja tähtien tuiketta katselin,
 kuukin loisti kirkkaammin,
nopeutta lisäsin 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 matkaan,

Ilmakehästä erkanin maapallon havaitsin pian näkyvän heikommin,
nopeutta lisäsin 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 matkaan...
 
Projekti jatkuu koko tammikuun ja seuraavaksi tutkimme planeettoja ja teemme planeettoja paperimassasta ja ilmapalloista.

Lentävin terveisin Vekarat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti